Sveriges skräckfilmsportal – Swedish Gore Film Society


Urban Flesh by swegore
9 februari, 2008, 10:34
Filed under: Horror, Splatter

Urban Flesh

Titel: Urban Flesh
Genre: Splatter, Horror
Regissör: Alexandre Michaud
Skådespelare:

 • Marc Vaillancourt
 • Martin Dubreuil
 • Mireille Lévesque
 • Anthony Pereira

Produktionsår: 1997
Förpackning: 1 DVD Disc Keep Case
Speltid: 80 min
Textning: Ingen
Tal: Engelska
Extramaterial:

 • Interviews
 • Blooper Reel
 • Trailers

Distributör: Sub Rosa Cinema
Butik: B-Movie
UPC-kod: 6 74945 12383 6
Skribent: Andreas Fäldt

 

 

HANDLING
Ett gäng bestående av några riktiga galningar härjar i Kanada. Ingen går säker från deras sjuka gärningar och har man väl hamnat i deras våld kan man räkna med att bli misshandlad, stympad och uppäten på det mest brutala vis. Deras jakt efter offer fortgår och deras blodtörst tycks aldrig upphöra. Till råga på allt tvingar de sig in i en kvinnas lägenhet och börjar tortera henne när det plötsligt visar sig att kvinnan är fru till detektiven som utreder morden de begått. Självklart dyker även han upp en kort stund senare. Den stora frågan är om han ska lyckas rädda sin fru från att gå en säker död till mötes eller kommer även han råka ut för mördarnas raseri?

 

AUDIO / VIDEO
Ljudet är ganska bra, framför allt om man tänker på att Urban Flesh spelades in för över tio år sedan. På denna ny- restaurerade utgåva har både ljud och bild piffats upp då det tydligen var lite smått usel kvalité på originalinspelningen. Och tur är nog det, för att inte ens med moderniserat ljud är kvaliteten perfekt men det stör inte det minsta för musiken är grym och det vi får se är brutalt. Musiken är tung och väldigt passande till den makabra handlingen.

Bildkvaliten är faktiskt lite sämre än ljudkvaliten måste jag säga. Ibland är bilden lite väl korning och det framgick extra tydligt när det var dags att fixa screenshots till recensionen. Det var svårt att få tydliga bilder då det helt enkelt är för oklar bild och det ser ut som att upplösningen är ganska dålig. Men bortsett från detta duger det gott och vi ska som sagt vara nöjda att det är en utgåva med uppiffat ljud och bild vi får se och inte originalutgåvan som lär vara sämre.0

 

EXTRAMATERIAL
Trailern till Urban Flesh är riktigt blodig och bisarr. En helt lysande trailer måste jag säga och oerhört avslöjande då det nästan enbart är snaskiga scener vi får se. Och fort går det. Musiken gör också sitt för att höja intensiteten en aning och vad kan passa bättre till en film där några sadister äter upp människor än just tonerna av metal.

Blooper Reel är en sorts making of, men istället för att ge tittaren en seriös inblick i bakom scenen arbetet har man valt att visa lite roliga och spontana scener där skådespelarna befinner sig i olika komiska situationer. Att det verkar lite smått besvärligt att mer eller mindre dränkas i blod under en sådan här inspelning kan man ju förstå att folk tycker, men de verkar alla ta det med ro och kan skratta åt att vara totalt neddränkta i den röda smörjan. Alla som arbetar med filmen pratar franska, även om det är engelska som gäller i filmen, och det vittnar ju naturligtvis om att den franskpratande delen av Kanada har gjort åtminstone en film förutom Bagman som är fenomenalt brutal och underhållande.

 

SAMMANFATTNING
Är Urban Flesh en bra film? Egentligen borde svaret bli nej då den varken är speciellt bra eller har någon särskilt genomtänkt handling. Men jag finner det svårt att inte tycka om en film som är så här brutal och där musiken består av helt okej dödsmetal. Karaktärerna i filmen är helt sjuka i huvudet på ett härligt sätt och man undrar ifall det finns ungdomar som är så här skadade på riktigt. Helt iskalllt mördar, massakerar och äter de sina offer. Även om det inte ser speciellt realistiskt ut är det nog risk att ett stort antal människor skulle må illa av att se Urban Flesh och det är ju i dessa sammanhang ett gott betyg. På omslaget stoltserar man med att filmen är totalförbjuden i tre länder, även om det i sig inte behöver betyda så mycket med tanke på att man i vissa länder försöker stoppa alla filmer som innehåller mer blod än Jurassic Park. Urban Flesh är ganska rå men den är inte speciellt mycket mer uppseendeväckande än splatterfilmer i allmänhet. Men som en beundrare av sjuka och skruvade filmer kan jag konstatera att detta ändå är en helt okej rulle väl värd din uppmärksamhet, om du likt mig tycker att mängden blod som spills ibland är viktigare än ett genomtänkt manus.

 

 

3 saker har jag lärt mig av filmen.

 • Kanadensare kan vara riktiga rackare på att producera brutala splatterfilmer
 • Att inte släppa in främlingar i huset då det kan sluta med att man blir uppäten
 • Att välja sitt umgänge med omsorg så man inte blir som man umgås, i det här fallet kannibal

 

3 saker att se fram emot i filmen

 • En av förövarna äter ett människobröst till middag framför tv:n och njuter av en kall öl till maten
 • En man som blir av med sin lem då tjejen biter av den och spottar in resterna av penisen i offrets mun
 • Härlig musik

 

Urban Flesh är splatter som inte lämnar någon oberörd!

 

 

Ett STORT tack till SRS Cinema för recensionmaterialet!

 

 

GORE……: 4 / 5
HUMOR…..: 1 / 5
SEX…….: 1 / 5
SPÄNNING..: 2 / 5
VÅLD……..: 3 / 5
STORY…..: 2 / 5

 

 

SCREENSHOTS

Urban Flesh

Urban Flesh

Urban Flesh

Urban Flesh

Urban Flesh

Urban Flesh

Urban Flesh

Urban Flesh

Urban Flesh

Urban Flesh

Urban Flesh


2 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Hmm…Filmen verkar vara FantastisK!! skumt att man har missat dn!! senaste grymma film jag såg Var Live-Feed UNNDDEEEERRBBAARR!! 1000 gånger bättre än Hostel!! GORE FOR MORE!!!

Kommentar av Ante Argento

Men Darkdisc kommer att ta in denna. maila roland@darkdisc.com och kolla status.

Kommentar av swegore
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s