Sveriges skräckfilmsportal – Swedish Gore Film Society


Zombie Western – It Came From The West by swegore
3 januari, 2008, 20:13
Filed under: Filmnyheter, Splatter, Zombies

Zombie Western


Titel: Zombie Western
Genre: Splatter, Zombies
Regissör: Tor Fruergaard
Skådespelare:

  • Niels-Peter Henriksen
  • Kim Jeppesen
  • Dan Russell
  • Carsten Reinholdt


Produktionsår: 2007
Förpackning: 1 DVD Disc Keep Case
Speltid: 17 min
Textning: N/A
Tal: Danska
Extramaterial: Inget
Distributör:Happy Fly Fish
Butik: Happy Fly Fish
UPC-kod: N/A
Skribent: Fredrik Johansson

 

 

HANDLING
I denna danska zombiedockfilm som utspelar sig i vilda western lever unge Virgil med sin elake far och en stum bartender. Virgil blir ständigt hånad och förnedrad av så väl sin far som av de två tuffa cowboysarna Hank och Eddie. Nyligen har någon som kallar sig Dark Butcher terroriserat och dödat de lokala indianerna. Indianerna ser ingen annan utväg än att utföra den mörka ritualen och återuppväcka de döda. När zombierna attackerar saloonen är handlingen igång och alla får visa vad de går för.

 

AUDIO / VIDEO
Att man talar danska i filmen är inget att bli avskräckt av då det ger filmen ytterligare en skruvad dimension (som det inte räckte med att det är en dockzombiefilm i westernmiljö), den engelska texten gör dessutom att man hänger med utan problem. Ljudet är bara i stereo men det är av bra kvalitet och har inget störande brus eller liknande defekter. För ljuddesignen står danske Allan Holmberg som har gjort ett mycket bra jobb. Musiken av The Tremolo Beergut och El Ray är kanon och lyfter verkligen filmen.

Bilden är däremot inte lika bra utan verkar vara något slags komprimerat filmformat som man har bränt på skiva. Bilden är ok men de svarta delarna av bilden fladdrar då och då. Skulle du dra upp filmen på en stor tv kan det bli lite irriterande i längden.

EXTRAMATERIAL
Utgåvan innehåller inget extramaterial 😦

SAMMANFATTNING
Denna kortfilm är en riktig fullträff som är gjord med glimten i ögat och kommer därför att locka tittare som normalt inte ser varken zombie-, western- eller dockfilmer. Hur kul är det t ex inte när filmens bad guy kommer in med dockskötarens hand upp i röven eller att The Dark Butchers motorsåg är ångdriven. Sköna detaljer som dessa är filmen full av och bidrar till att helhetsintrycket av filmen känns så fulländat.

På sann zombiefilmsmanér hyllas legendariska regissörer och skådespelare så som John Ford, Sergio Leone, Lee Van Cleef och Henry Fonda på gravstenar. Skillnaden är främst att man hyllar personer knutna till westerngenren snarare än zombiegenren.

Tyvärr finns ingen meny så filmen börjar direkt och man har ingen möjlighet att välja språk eller textning. I eftertexterna manar man tittarna att hålla utkik efter fullängdsfilmen framöver och denna utgåvan verkar vara ett sätt att kolla av intresse och tjäna lite pengar till den.

Detta hindrar inte It Came From The West från att vara det roligaste, sjukaste och mest orginella som hänt zombiegenren (kan inte uttala mig om dockfilmsgenren men det torde gälla även den) på bra länge.

Ett STORT tack till Happy Fly Fish för recensionsmaterialet!

GORE……: 4 / 5
HUMOR…..: 5 / 5
SEX…….: 0 / 5
SPÄNNING..: 4 / 5
VÅLD……..: 4 / 5
UTGÅVAN..: 3 / 5
STORY…..: 5 / 5
TOTALT….: 5 / 5

SCREENSHOTS

Zombie Western

Zombie Western

Zombie Western

Zombie Western


2 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Hehehe… Verkar JÄÄVLIGT B och bra 😀 Skall nog införskaffas inom en snar framtid.. Hahaha..

Kommentar av Richard "Harvester" Hassel

Du kommer inte att bli besviken Harvester. En rikig partyräddare!

//Fredrik

Kommentar av fabelmakaren
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s